fbpx

Tietopaketti

Ohjeet tuotteisiin

KEHÄKUKKAVOIDE

RAAKA-AINEET

  • 100 g kookosöljyä 
  • 300 g sheavoita 
  • 5 g kehäkukkia (HUOM! Pakkauksessa yhteensä 7,5 g kehäkukkaa, sillä sitä tarvitaan myös jalkakylpyyn. Käytä tähän n. 2/3 kehäkukista.)

 

TARVIKKEET:

  • Kattila 
  • Iso lasipurkki (boksissa mukana) 
  • Suojapäähine kehäkukkien siivilöintiä varten (boksissa mukana)
  • Kulho 
  • Nokallinen mittakannu tai iso lusikka tms., jolla voit annostella valmiin seoksen lasipurkkeihin 
  • 5 x 106 ml:n lasipurkki (boksissa mukana)

 

TEE NÄIN:

VAIHE 1

  1. Mittaa kookosöljy ja sheavoi isoon lasipurkkiin ja laita vesihauteeseen sulamaan. Vesihauteen ohje löytyy Kurssiboksin yleisistä ohjeista. 
  2. Ota kehäkukista n. 2/3 ja lisää ne öljyn joukkoon sitten, kun rasvat ovat sulaneet.
  3. Anna kehäkukkien uuttua öljyseoksessa vesihauteessa vähintään 15 minuuttia. Huolehdi, että kattilassa oleva vesi kiehuu hiljalleen koko ajan ja että vettä on riittävästi. Voitte tehdä muita tuotteita tai Tietopaketista löytyviä oheistehtäviä sillä aikaa, kun kehäkukat uuttuvat.

 

VAIHE 2

 

  1. Kun uutos on valmis, ota lasipurkki pois kattilasta ja anna sen jäähtyä hetki jääkaapissa tai ulkona niin, että öljy ei ole liian kuumaa käsin puristettavaksi.
  2. KEHÄKUKKIEN SIIVILÖINTI: Ota suojapäähine ja pitele sitä kulhon päällä samalla, kun toinen ryhmäläinen kaataa kehäkukkaöljyseoksen päähineen läpi kulhoon. 
  3. ÖLJYN PURISTAMINEN: Laita hanskat käsiin ja puristele suojapäähineen sisällä olevia kehäkukkia niin kauan, että öljyä ei enää valu kulhoon. Valmiissa seoksessa ei pitäisi olla kehäkukkia lainkaan, vain pelkkää uutettua öljyä (kehäkukat jäävät myssyn sisälle).
  4. Sekoita huolellisesti ja jaa seos viiteen lasipurkkiin. Laita purkit jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Kannet voi panna kiinni sitten, kun seos on jähmettynyt ja jäähtynyt.

 

 

MUSTIKKA-KASVONAAMIO

RAAKA-AINEET

  • 85 g kaurajauhetta 
  • 15 g mustikkajauhetta 
  • 60 g manteliöljyä

TARVIKKEET

  • Kulho (esim. isompi jälkiruokakulho) 
  • Lusikka 
  • 5 x 40 ml:n lasipurkki (boksissa mukana)

 

TEE NÄIN:

  1. Laita kaurajauhe ja mustikkajauhe kulhoon ja sekoita lusikalla. 
  2. Lisää jauheisiin manteliöljy samalla sekoittaen. 
  3. Purkita pienimpiin lasipurkkeihin.

RUUSUINEN VARTALOKUORINTA

RAAKA-AINEET

  • 450 g hienoa merisuolaa 
  • 175 g rypsiöljyä 
  • 5 g kanervan kukkia 
  • 3 g ruusujauhetta

TARVIKKEET

  • Kulho (esim. leivontakulho) 
  • Lusikka 
  • 5 x 106 ml:n lasipurkki(boksissa mukana)

 

TEE NÄIN:

  1. Sekoita ainekset keskenään kulhossa. 
  2. Purkita lasipurkkeihin. Jos käytössä on vaaka, mittaa jokaiseen purkkiin 126 g.

KUKKAINEN JALKAKYLPYSUOLA

RAAKA-AINEET

  • 350 g karkeaa merisuolaa 
  • 50 g epsom-suolaa 
  • 10 g laventelin kukkaa 
  • 10 g maitohorsman kukkaa 
  • 2,5 g kehäkukan terälehtiä (n. 1/3 kaikista kehäkukista)

TARVIKKEET

  • Kulho 
  • Lusikka tai kauha 
  • 5 x ikkunallinen paperipussi (boksissa mukana)

TEE NÄIN:

  1. Mittaa suolat astiaan ja sekoita lusikalla tai kauhalla.
  2. Lisää kukat ja sekoita. Huom! Mittaa tähän noin 1/3 kaikista kehäkukista.
  3. Pakkaa valmis jalkakylpysuola paperipussiin. Jos käytössä on vaaka, mittaa jokaiseen pussiin 85 g valmista tuotetta.

VINKKI pussin käyttöön: Työnnä muutama sormi pussin sisään ja toisella kädellä avaa pussin pohja ulkopuolelta niin, että pussi pysyy pystyssä. Näin saat pussiin lisätilaa.

 

SUKLAINEN HUULIVOIDE

RAAKA-AINEET

  • 35 g kaakaovoita 
  • 10 g tummaa suklaata 
  • 8 g mehiläisvahaa

TARVIKKEET

  • Kattila
  • Iso lasipurkki (boksissa mukana)
  • Lusikka
  • Puutikku (boksissa mukana)
  • 10 x huulivoideholkki (boksissa mukana)

 

TEE NÄIN:

  1. Mittaa kaikki ainekset isoon lasipurkkiin ja laita purkki vesihauteeseen kattilaan. Vesihauteen ohjeet löytyvät Kurssiboksin yleisistä ohjeista.
  2. Huolehdi, että purkin sisälle ei roisku vettä.
  3. Kun ainekset ovat sulaneet, sekoita varovasti lusikalla massa tasaiseksi.
  4. Kaada seos huulirasvaholkkeihin puutikkua pitkin.

Lisää korkit vasta sitten, kun seos on jähmettynyt ja jäähtynyt.

VINKKI! Jos seos jähmettyy lasipurkissa purkituksen aikana, sulata sitä uudestaan vesihauteessa, jotta pystyt purkittamaan loppuun.